Reklam


Taksim ve buradan Sıraselviler'in bitiminden sağa doğru aşağı inen sokağı takip ettiğinizde ise son yılların meşhur yeri ve antikacılar sokağı olarak bilinen Çukurcuma'ya ulaşılır. Çukurcuma, antikacı dükkanlarıyla beraber eski restore edilmiş evler, cafeler ve sanat galeri de mevcut ve gezilmesi tavsiye edilen turistik bir yer ve aynı zamanda İstanbul'un en eski semtlerindendir. Tarihi 5 asır öncesine kadar dayanır.

Çukurcuma'da Ne Yapılır? - Çukurcuma Gezilecek Yerler...
Çukurcuma, İstanbul'da mobilya ve antika eşyanın en güzel örneklerinin sunulduğu bir merkezdir. Çukurcuma'da bulunan eski evler restore edilerek hemen hemen hepsi dükkanlara dönüştürülmüştür. Çukurcuma'da başlıca antika eserleri olarak, 19.yy Osmalı nakış işlemelerinden, 1950 yıllarının nostaljik bisküvi kurularına, antika resim ve baskılardan takılara pek çok ürün bulmak mümkün. Çukurcuma sokaklarında gezmek ve antika eşyalara bakmak ve almak güzel bir aktivite. Mola vermek isteyenler için de güzel cafeler bulunmaktadır. Çukurcuma'da ayrıca semte adını veren ve bugünkü halini 1823’deki Firuzağa yangınından sonra alan Çukurcuma Camii ve karşısındaki tarihi çeşme de görülmeye değer.

Çukurcuma'ya Nasıl Gidilir?
Taksim'den Sıraselviler caddesine geçerek ve Sıraselviler'in bitiminden sağa doğru aşağı inen sokağı takip ederek Çukurcuma'ya ulaşabilirsiniz.

Reklam