Reklam

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'nde bulunan tarihi Galatasaray Hamamı, Galatasaray Külliyesi içerisinde yer almakta olup 1481 yılında Sultan II. Beyazıt tarafından inşa ettirilmiştir. Galatasaray Hamamı’nın yapımı gizemli bir hikayeye dayanmaktadır.

Sultan Beyazıt, dönemin şu anki Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Hamamı’nın yer aldığı arsada gezinirken zamanın sayılan zatlarından olan Gül Baba’ya ait bir kulübe gözüne çarpar ve Sultan Beyazıt Gül Baba ile tanışıp bir dileği olup olmadığını sorar. Gül Baba ise cevaben bu arsaya yüzyıllara hükmedecek ve içerisinde büyük bir mektep ve büyük kubbeli hamam bulanacak bir külliye yapılmasını diler.

Sultan Beyazıt bu dileği aynen kabul eder ve 1481 yılında külliyeyi inşa ettirir. Yüzyıllardır faal olarak hizmet veren Galatasaray Hamamı, birçok paşaya, kadıya, sadrazama ve padişaha hizmet etmiştir. Gül Baba’nın yatırı halen külliye içindedir. Galatasary Hamamı, hamam kültürünü ve hamam sefasını yaşamak isteyenler için İstanbul'da gidilmesi gereken yerlerden birisidir.

Galatasaray Hamamı - Beyoğlu, İstanbul
Adres: Turnacıbaşı Sok. No:24, İstiklal Caddesi, Galatasaray Beyoğlu
Telefon: 0212 252 42 42 (Bay) - 0212 249 43 42 (Bayan)
Web: www.galatasarayhamami.com

Reklam